Новини
Події

Дорослі діти, весільний букет та конкурс з переможцями – як у Хмельницькому пройшло «Мо/Дні: Відкриття»

Другий рік поспіль дах одного з ТРЦ у центрі Хмельницького перетворюється на імпровізований модний подіум. Суботнього вечора 17 серпня тут влаштували фешн-захід «Мо/Дні: Відкриття», організований в рамках міської програми «Громадські ініціативи». Минулого року проєкт позиціонувався як модний фестиваль показів дитячого та дорослого одягу, головною метою якого була підтримка локального виробництва.

Цього ж року організатори вирішили влаштувати конкурс для дизайнерів з призовими місцями та подарунками. Всього участь у конкурсі брало понад два десятки колекцій одягу. На фінальний показ було відібрано лише сім з них.

Найяскравішими учасниками модного показу стали наймолодші моделі, які демонстрували позаконкурсні колекції. Хоч малеча дуже хвилювалася, але завдяки теплій підтримці глядачів перше для багатьох з них дефіле пройшло на відмінно. Як зазначила дизайнера Аліна Садова, головною ідеєю її колекції було відійти від рюшечок-бантиків і показати, що дитячий одяг може бути інакшим, аби діти змалку вчилися одягатися стильно та модно.

Хвилювалися і старші моделі, адже й серед них були ті, хто на подіум вийшов вперше. Як розповідали хлопці та дівчата з школи моделей «FASHION ME», одяг, який вони демонстрували, їм особисто сподобався, проте в буденному житті вони його навряд чи носили би.

Попри те, що всі колекції були яскравими та неординарними, переможців серед учасників таки довелося обирати. Тож перше місце та сертифікат на 10 тисяч гривень отримала тату-майстер Лілія Романишин та її колекція чоловічого одягу «Вінтажне бунтарство».

Друге місце та сертифікат на три тисячі гривень отримала студентка Хмельницького національного університету Тіа Тайсмза свою дебютна колекцію «Твоє обличчя».

Третє місце – також у студентки ХНУ Алли Кукурудзяк. Її колекція має назву «Поєднувати непоєднуване», оскільки в роботах молодої дизайнерки поєднано декілька стилів.

А завершилося свято моди, як і обіцяв ведучий, сюрпризом. Під музичний супровід скрипки моделі найтерплячішим глядачам презентували вечірні сукні від бренду «Astoria» та весільне вбрання нареченого та нареченої. І, як це буває майже на кожному весіллі, фінальної крапкою показу став букет, який просто з подіуму полетів у руки однієї з глядачок.

Детальніше про те, як проходили «Мо/Дні» у Хмельницькому, дивіться у сюжеті каналу «Наголос»

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS