Новини
Здоров’я

Хмельничан атакують короста та лишай

В останній місяць літа значно зросла кількість громадян, в яких виявлено шкірні захворювання. Найчастіше жертвами корости та лишаю стають діти. Причини таких хвороб – найрізноманітніші, а наслідки – складні, адже шкіра завжди піддається зовнішнім впливам, в тому числі, інфекційним.

Якщо в червні в місті Хмельницькому реєстрували всього 25-26 випадків, то тільки в липні вже було 73-74, коментують медики.

«В першу чергу це пов’язано з безпосереднім контактом дітей з домашніми або вуличними тваринами, які заражені цими грибами. Потім, якщо вони не звертаються своєчасно, контактуючи одне з одним, діти також можуть передавати це захворювання іншим дітям, з якими вони спілкуються, і дорослим», – пояснив завідувач диспансерного відділення  Хмельницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру Кирило Антонецький.

Проте не лише домашні улюбленці, а й рослини можуть становити загрозу для здоров’я влітку.

Незначні ураження на шкірі з часом лише збільшуються та поширюються по всій ділянці тіла. Тому медики закликають не займатися самолікуванням, адже це може призвести до невтішних наслідків. Насамперед, треба чітко знати діагноз, тож перш за все при виявленні незрозумілих подразнень на тілі необхідно звертатися до фахівців.

Також медики рекомендують дотримуватися правил гігієни, систематично проходити обстеження та в жодному випадку не контактувати з безпритульними тваринами.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS