Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС триває перевірка та випробування обладнання першого енергоблоку

Під час планово-попереджувального ремонту на першому енергоблоці Хмельницької АЕС виконано великий обсяг і спектр робіт. Поміж іншого проведено випробування обладнання Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Пуско-налагоджувальні роботи з обладнанням ЦСВЯП за технологією «Holtec International» включали індивідуальні та функціональні випробування, що проводились під час комплексних випробувань на енергоблоці №1, а також комплексних випробувань обладнання із застосуванням імітаторів тепловиділяючих збірок.

Випробування мали на меті перевірити готовність обладнання до виконання робіт з поводження з відпрацьованими тепловиділяючими збірками. Зокрема, у ході робіт перевірялась відповідність характеристик обладнання і систем ЦСВЯП вимогам технічної документації, забезпечення якості та безпеки. З’ясовували і можливості взаємодії обладнання ЦСВЯП з технологічним обладнанням реакторного відділення, відповідність функціонального призначення обладнання вимогам проекту. Для цього Хмельницька АЕС отримала окремий дозвіл Держатомрегулювання України, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

Суворе дотримання норм і вимог проведення випробувань дозволило повною мірою виконати поставлені завдання, про що було складено акти виконаних робіт. Детально результати проведених випробувань викладено у Звіті, де зазначено перелік обладнання ЦСВЯП, яке пройшло випробування в обсязі програми та за висновками комісії готове до здійснення індивідуальних і комплексних «холодних» випробувань з імітаторами тепловиділяючих збірок (ТВЗ) на інших енергоблоках після усунення вказаних у звіті виявлених в процесі випробувань недоліків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS