Новини
Суспільство

У Хмельницькому на каланчі з’явився ще один годинник

До нового міського «Біг-Бена», що на вежі кінотеатру «Планета», додають іще один циферблат – зі сторони вулиці Соборної. Роботи виконує автор ідеї – львівський годинникар Олексій Бурнаєв.

«Це є два різних електромеханічних годинники, але вони працюють від однієї системи керування і одна супутникова антена GPS ними керує. Тобто музика одна, а проводи в них окремо», – пояснює майстер.

Годинник, схожий на хмельницький, є у Калуші, каже Олексій Бурнаєв, але той не працює. Зроблений він зі сталі, серед переваг місцевого годинникар називає гігантський розмір та зручне розташування.

У четвер майстер приладнав стрілки та сім цифр, сьогодні, 23 серпня, додасть решту.

Нагадаємо, новий годинник на каланчі з’явився у грудні минулого року. Відтак саме через погодні умови додатковий циферблат майстер зі Львова вирішив змонтувати у теплу пору року. Коштував часомір міському бюджету 200 тисяч гривень. Гарантійний термін – п’ять років.

На цьому співпраця міської влади з майстром не завершується. До кінця року планують встановити ще металевого чоловічка, який виходитиме на балкон і сурмитиме в «круглі» години, каже начальник управління ЖКГ  Хмельницької міської ради Василь Новачок. Кошти на це виділені частково з міського, частково – з обласного бюджетів.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS