Новини
Культура

У Хмельницькому презентують виставку протиставлень «Expectative»

Галерея MASLO у Хмельницькому презентує проект співпраці з молодим українським художником Василем Савченко. Виставка під назвою «Expectative» представить роботи із довготривалого монументального циклу автора «МП», а також станкові твори із серії «Mirrors (The Use)».

Ідеєю виставки «Expectative» є образ передчуття та ідея людини. Візуальним базисом виставки є продовження проекту Савченка «МП», що його художник розпочав під час мистецької стипендії «Gaude Polonia» у Польщі. Протягом двох тижнів серпневої резиденції у Хмельницьку автор розвиває й доповнює розпочатий проект.

Василь Савченко – художник, графік. Народився 1994 році у Львові. Здобув ступінь магістра у Львівській Академії Мистецтв на відділі монументального мистецтва та ступінь магістра на відділі Графіки в Академії Сучасного Мистецтва ім. Євгеніуша Гепарда у Вроцлаві, Польща. З 2009 р. активний учасник міжнародних фестивалів та резиденцій у Україні, Польщі, Білорусії, Росії, Іспанії, США, Португалії, Італії, Румунії, Словенії, Китаї, Тайланді, Японії, Єгипті… Реалізував 9 персональних проектів. З 2018 викладає на кафедрі Художньої Графіки в майстерні цифрових технік в Академії сучасного мистецтва у Ґданську. Працює з візуальним мистецтвом засобами анімації, муралей, графічного дизайну, живопису, плакату, ілюстрації та графіки.

У циклі «МП» художник візуалізує ідею людини, вивчення та осмислення її суті як самодостатньої і самоцінної величини. Савченко витворює монументальний графічний проект, – велета, якому буквально заглядає під шкіру. Експозицію автор будує на протиставленні мікро- і макрокосмів одне одному. Те, що за визначенням є масштабним макрокосмом, художник лаконічно представляє традиційним станковим форматом графіки. На противагу цьому мікрокосм у втіленні Савченка набуває монументальних масштабів, розміром з кількаметрового графічного Колоса.

Проект з Василем Савченко продовжує та розширює практику співпраці галереї MASLO з молодими українськими художниками, чий потенціал та художня майстерність відповідає ідейним та естетичним стратегіям інституції.

Відкриття виставки відбудеться 30 серпня о 18.00 за адресою: Старокостянтинівське шосе, 20/3, Арт-центр MASLO.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS