Новини
Офіційно

На Хмельниччині працевлаштували понад півтори сотні учасників АТО

Протягом січня-липня 2019 року, послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 895 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Роботою забезпечено 171 учасника АТО (ООС). Професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації охоплено 43 особи.

Найбільшим попитом користуються професії: слюсар-ремонтник, водій автотранспортних засобів, тракторист, вантажник, охоронник, електрогазозварник, юрисконсульт, експедитор, менеджер зі збуту, повідомляє прес-служба ОЦЗ.

Також демобілізовані військовослужбовці беруть участь в групових заходах, зокрема: в інформаційних семінарах для військовослужбовців та учасників АТО (ООС), тренінгах, тематичних зустрічах та консультаціях із залученням компетентних соціальних партнерів, в т.ч. представників громадських та волонтерських організацій, закладів освіти, охорони здоров’я, реабілітаційних закладів, психологічних та соціальних служб з метою надання психологічної підтримки та допомоги.

З початку року з числа вимушено переміщених осіб на обліку перебувало 95 безробітних з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 24 особи, проходили профнавчання 7 осіб.

Довідка: Станом на 1 серпня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,9  тис.осіб, в тому числі 430 військовослужбовців учасників АТО (ООС) та 38 осіб з числа внутрішньо переміщених.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS