Новини
Події

Рибні браконьєри на Хмельниччині завдали понад 6 тисяч грн збитків

З 22 по 28 серпня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, за цей період склали три протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), сім – за ч 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), чотири – ст. 88-1 КУпАП. Оформлено два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«Загалом, у порушників конфісковано 72 кг водних біоресурсів та 16 од. заборонених знарядь лову, загальною довжиною 364 метри. Сума збитків склала 6 086 грн», – повідомили у відомстві.

Для прикладу, 22 серпня державні інспектори виявили порушення рибалкою, відповідальним за промисловий вилов. Громадянин використовував ставні знаряддя лову у кількості 7 одиниць, не позначивши їх розташування за допомогою буїв чи розпізнавальних знаків. Інцидент зафіксували на водоймі Теофіпольського цукрового заводу на р. Полква, у межах смт Теофіполь. Своїми діями громадянин порушив п. 9.13.5 Правил промислового рибальства в рибогосподарських об’єктах України. На особу складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Протягом тижня рибоохоронці здійснювали рейди і на ринках області. За цей час інспектори зафіксували незаконний продаж водних біоресурсів у м. Кам’янець-Подільський, смт Теофіполь, смт Летичів. Громадяни намагались продати: 5 кг ляща, 25 кг карася сріблястого, 2,5 кг щуки, 4 кг товстолоба. На всіх порушників складені адмінматеріали за ст. 88-1 КУпАП.  

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS