Новини
Кримінал

У Хмельницькому засудили чоловіка за жорстоке вбивство водія таксі

У Хмельницькому чоловіка засудили на 15 років ув’язнення за жорстоке вбивство водія таксі. Окрім вбивства, чоловіка визнали винним ще за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомляє прес-служба поліції області, події мали місце у липні 2018 року. Загиблого востаннє бачили 7 липня пообіді. Після цього зв‘язок з ним зник. Родичі спочатку намагалися власними силами з‘ясувати місцезнаходження чоловіка, але все було марно і вони звернулися за допомогою до поліції.

Кілька днів правоохоронці перевіряли та збирали усю можливу інформацію і в результаті вийшли на слід підозрюваного. Ним виявився 30-річний хмельничанин, з яким потерпілий був раніше знайомий. Як з‘ясувалося, молодик спланував злочин заздалегідь і ретельно до нього готувався. За деякий час до вбивства він придбав в інтернеті пістолет та продумав, як діятиме. 

Підозрюваний попросив таксиста відвезти його додому в село Волиця. Дорогою пасажир почав погрожувати водію заздалегідь заготовленим пістолетом і навіть змусив його зателефонувати родичам та попросити, щоб вони перерахували розбійнику кошти.

У лісосмузі біля села Малашівці Хмельницького району зловмисник убив водія двома пострілами в голову та заховав тіло під гіллям, а сам на автомобілі загиблого «Citroen Berlingo» повернувся у місто.

Щоб приховати сліди злочину, знайдений у салоні автомобіля мобільний телефон потерпілого він викинув по дорозі, а паспорт та документи на транспортний засіб знищив. Пістолет засуджений продав того ж дня.

Транспортний засіб чоловік планував згодом продати. За його словами, він мав боргові зобов’язання у кількох банках і гроші були потрібні, аби погасити кредити.

Нещодавно Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав зловмисника винним за 5 статтями Кримінального кодексу України: п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами), — та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS