Новини
Культура

Сергій Жадан у Хмельницькому розповів про музику, театр і письменництво

У перший день осені та в останній день «Respublica FEST» до Хмельницького завітав письменник, поет, перекладач та громадський активіст Сергій Жадан.

Простір книгарні «Є» був заповнений охочими наживо поспілкуватись з митцем, підписати улюблене видання та послухати неповторну поезію автора.

Саме поціновувачам римованих ритмів Серій Жадан влаштував міні-літературник. Для творчої зустрічі поет обрав не тільки романтичну тему кохання – більша частина зачитаних творів була присвячена російсько-українській війні. За словами Сергій Жадана, саме ця тема сьогодні найбільше турбує його, як людину і як автора:

«Вірші, як щоденник. Ти пишеш про те, на що реагуєш, що висить в повітрі. Війна для мене сьогодні  найважливіша й найболючіша тема».

Після літературника митець перейшов до спілкування. Поет розповів, що свіжі віршовані твори одразу викладає на свою сторінку у Facebook в очікуванні критики. Також автор зробив промоцію нової збірки віршів, яка вийде друком вже в жовтні.

Наразі Сергій Жадан завершує написання театральної п’єси, в основу якої ляжуть події «Хлібного перемір’я».

Крім того, автор розповів про подальші плани у сфері кіновиробництва. Так, Сергій Жадан нещодавно долучився до зйомок короткого метру у фільмі харківського режисера Михайла Лук’яненка. Письменник не лише писав сценарій до стрічки, а й зіграв одну з ролей.

«Кіно затягує, заворожує. Було надзвичайно приємно мати справу з кіношниками, коли знімали «Дике поле», тому що це цілий світ, фабрика, яка утворює реальність», – наголосив Сергій Жадан.

За словами письменника, в розробці перебуває сценарій наступного фільму за романом «Інтернат», режисером якого виступить Ярослав Родигін, відомий глядачу за фільмом «Дике поле».

До Хмельницького Сергій Жадан завітав в рамках фестивалю Respublica. На головній сцені фесту в складі гурту «Жадан і собаки» автор представив публіці музичний бік своєї творчості. Митець поділився останнім здобутком – синглом «Мадонна», який вже доступний у мережі.

Наступна зустріч з Сергієм Жаданом у Хмельницькому відбудеться в перші дні жовтня на перекладацькому фестивалі Translatorium. На подію автор запрошений не тільки як письменник, поет і перекладач, а й як фронтмен гурту «Лінія Маннергейма».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS