Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому приведуть до ладу 7 гектарів занедбаного парку

У Хмельницькому зібралися впорядкувати маловідомий містянам парк Подільський, що на Львівському шосе. Нині це майже 7 гектарів території, яка візуально зовсім не виглядає як парк, пише сайт “Є”.

Міське управління житлово-комунального господарства замовило групі архітекторів “Proprostir” ескізний проєкт парку Подільського. Під час громадського обговорення проєктанти озвучили свої початкові напрацювання та почули побажання людей, які там відпочивають.

«Парк є зручним з точки зору транспортної доступності. Є декілька зупинок в різних напрямках. Люди можуть без проблем доїхати до цієї території. Також ми проаналізували складний рельєф парку. Виокремили основні зони за характером зелених насаджень — це вхідна, яка має галявини, і трохи облагороджена, зона активних зелених насаджень, де дерева досить молоді, ростуть густо і потребують розчищення. Також є озерце – це найнижча точка парку, куди стікають дощові води», – розповідає архітекторка Олена Джула-Райфшнайдер.

За її словами, парк має сильні сторони — це єдина зелена зона в мікрорайоні й потенціал прохідності, що означає — у майбутньому територія буде під наглядом. Окрім того, присутня різна житлова забудова, а отже відвідувачів парку буде чимало. Якщо говорити про слабкі сторони, то парк Подільський має велику площу й потрібно в нього вкласти багато коштів, щоб привести до ладу. Також озеро потрібно розчистити.

Вислухавши думку фахівців, містяни пропонували не робити територію розважальною, а швидше зі спокійною атмосферою. У більшості випадків парк використовують як місце для пікніків. Окрім того, висловлювали ідею створення по периметру бігових та велодоріжок, невеликих дитячих спортивних майданчиків, з’єднати із Львівським шосе вулиці Ткачука та Багряного. За результатами обговорення архітектори детально розроблять проєкт парку.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS