Новини
Культура

У Хмельницькому відкрили виставку «Expectative»

30 серпня у арт-галереї MASLO відбувся вернісаж виставки «Expectative» (з англ. передчуття), яку особисто представив її автор – художник Василь Савченко.

Художню освіту Василь Савченко почав здобувати у  Львівському державному коледжі декоративного й ужиткового мистецтва ім. І. Труша на відділенні художнього розпису. Продовжив у Львівській Академії Мистецтв на відділені монументального живопису, де отримав ступінь магістра «монументального мистецтва». Друге магістерське звання вже на відділі «графіка» автор отримав у Академії Сучасного Мистецтва ім. Євгеніуша Гепарда у Вроцлаві, Польща.

Наразі художник викладає на кафедрі Художньої Графіки в майстерні «цифрових технік» в Академії сучасного мистецтва у Ґданську.

У мистецькій практиці надає перевагу візуальному арту, використовуючи актуальні медіа: анімацію, мурали, графічний дизайн, плакат, ілюстрації та графіку.

Для поповнення досвіду та самоосвіти художник активно відвідує міжнародні фестивалі та резиденцій у Україні, Польщі, Білорусії, Росії, Іспанії, США, Португалії, Італії, Румунії, Словенії, Китаї, Тайланді, Японії, Єгипті. У скарбничці  персональних проектів митця на сьогодні дев’ять успішних практик.

У Хмельницькому Василь Савченко представляє частину проекту «МП», фрагменти якого створювались у Польщі та Німеччині під час резиденцій. «Мікропростори», «монументальна практика», «мрія і пам’ять» – таки дефініції дає автор стосовно  тематики проекту.

Окрему частину «МП» було створено у просторах галереї MASLO, а саме – полотно та тематичну інсталяцію.

У центр мистецької проблеми художник ставить людину – в її багатогранності та самоцінності. Савченко творить монументального велета, нарощуючи візуальний 3-д об’єм деталізованою графікою – плавними розмашистими лініями, нанесеними вугіллям.

Крім монументальних полотен, на виставці представлені 34 станкові твори із серії «Mirrors (The Use)» у техніках ліногравюри, монотипії, офорту та цифрового друку.

Переглянути виставку «Expectative» у арт-галереї MASLO можна до 30 вересня.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS