Новини
Кримінал

Хмельницькі ДБРівці затримали на хабарі поліцейського

Працівники теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали слідчого Чернівецького відділу поліції ГУ Нацполіції в Чернівецькій області за вимагання та отримання 500 доларів США неправомірної вигоди. Про це повідомляється на сайті відомства.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав та отримав від громадянина 500 доларів США. За ці гроші обіцяв не притягувати його до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів.

Правоохоронця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS