Новини
Події

На Хмельниччині суд стягнув моральну шкоду з батьків учня, який штовхнув другокласника

На Хмельниччині суд стягнув моральну шкоду з батьків третьокласника, котрий під час гри в школі штовхнув другокласника. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

“Волочиський районний суд частково задовольнив позов матері другокласника сільської школи Волочиського району до матері третьокласника тієї ж школи про відшкодування моральної шкоди”. – повідомили у прес-службі суду.

Жінка звернулася до суду цьогоріч у лютому. У позові пояснила, що в листопаді минулого року під час гри на перерві в школі син відповідачки штовхнув її сина: той упав обличчям на підлогу та зламав ніс. Тож довго лікувався, не ходив до школи, що вплинуло на його успішність. Заподіяну їм із сином моральну шкоду жінка оцінила в 7 тис. грн.

У судовому засіданні представник позивачки підтримав позовні вимоги. Відповідачка, хоч і була належним чином повідомлена, та на розгляд справи не з’явилася, відзиву на позов також не подала. Тому за згодою позивача суд розглянув його заочно.

«При визначенні розміру відшкодування моральної шкоди суд враховує конкретні обставини справи та ступінь вини заподіювача – малолітнього І., який діяв необережно під час гри, відсутність доказів щодо терміну лікування неповнолітнього К. та відомостей про кількість пропущених занять в школі та погіршення його успішності, позов підлягає задоволенню частково у сумі 4000 грн., що буде відповідати принципу розумності, виваженості та справедливості», – ідеться у рішенні Волочиського районного суду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS