Новини
Дозвілля

Родинне свято «Континент мрій» відгуляли на Хмельниччині

З танцями, піснями та 100-кілограмовим ягідним пирогом зустрічали перший день осені на Хмельниччині. Уже традиційний родинний фестиваль «Континент мрій» цьогоріч відбувся у с. Купин, що на Городоччині. Фестивальне дійство зібрало гостей із різних куточків Західної України. Кожен міг знайти розвагу до душі: безкоштовні частування, силові змагання, козацький куток, дитяча зона ну і, звичайно, ярмарок.

Організовує родинне свято уже втретє задля популяризації кооперативного руху Компанія «Контінентал Фармерз Груп». Вона підтримала уже три десятки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які забезпечують додатковим заробітком близько 2 тис. селян. Щоб поділитись успіхом і показати усім охочим результати роботи кооперативних об’єднань, організували ярмарок кооперативів: були тут і буковинський кооператив «Добрі ґазди» з різноманітними сирами, і пасічний кооператив «Бджолинний край» з Тернопільщини з медовою продукцією. Крім того, на святі були представники з інших  кооперативів: «Солобковецький бджоляр»(Хмельницька обл), «Ягідний рай»(Хмельницька обл), «Медовий фільварок»(Тернопільська обл), «Ягідний лан Шумщини» (Тернопільська обл), «Людвищанська перлина» (Тернопільська обл).

У селі Купин, де проходило свято, також діє власний кооператив. «Купинчанка 2015» – ягідне об’єднання, яке займається вирощуванням малини. Входить до нього 22 учасники і вирощують ягоди на площі понад 1,5 га. Компанія підтримує кооператив із самого початку заснування, фінансову допомогу надала для старту справи.

«Компанія “Контінентал” – це наш надійний партнер. Вони допомагають нам як фінансово, так і консультаційно. Дуже важливо відчувати підтримку, на наші запити відгукуються, у нас бачать потенціал. Ми вирощуємо малину, загалом два сорти – Полка  і Поляна. Була велика проблема із тарою для збору урожаю, але і тут нам допомогли аграрії», – зазначив голова кооперативу «Купинчанка 2015» Анатолій Боднар.

На святі Генеральний директор Компанії «Контінентал» Георг фон Нолкен розповів про важливість підтримки зайнятості у сільській місцевості та допомогу кооперативам. А також передав представникам «Купинчанки 2015» сертифікат на придбання 600 ящиків для збирання врожаю.

«Цей фестиваль створений для того, щоб популяризувати кооперативи та їх продукцію. Показати, що в Україні можна і потрібно розвивати села, створюючи і підтримуючи місцевий бізнес. Кооперативний рух – це той інструмент, в якому ми бачимо великий економічний потенціал для українського села. Саме тому “Контінентал” пропагує створення кооперативів на території своєї присутності і всіляко сприяє активним громадам, які хочуть об’єднатися заради спільної справи. Ми фінансово підтримуємо їх діяльність і допомагаємо з навчанням, обміном досвідом, розширенням і розвитком. Тому сьогодні маємо нагоду в черговий раз показати – ми готові допомагати та підтримувати», – зазначив Генеральний директор «Контінентал».

Із рук Георга фон Нолкена також отримали подарунки кооператив «Солобковецький бджоляр» – медогонки та екструдер для віджиму забрусу, а сертифікат на покупку 400 ящиків для врожаю гендиректор передав для кооперативу «Ягідний край».

Не забули аграрії про найменших гостей фестивалю. На святі для дітей були організовані веселі розваги – безкоштовні атракціони, конкурси, анімації, спортивна зона зі скеледромом, батутом, а також різноманітні смаколики. До слова, пригощали не лише малечу. Для гостей зварили 300 літрів борщу, насмажили 200 кг картоплі, частували морозивом, але найочікуванішим моментом стало розрізання 100-кілограмового ягідного пирога.

Пані Валентині з Городоцького району теж дісталася порція ласощів. На свято вона завітала зі своєю сім’єю. Гостя фестивалю зізнається: таке масштабне свято тут організували вперше, тож радо поділилася враженнями:

«Дуже гарно все зробили для дітей, є де їх розважити. Сподобалися народні колективи, які співають гарні українські пісні. І така атмосфера дійсно родинного свята тут, що весело на душі. Зараз буду куштувати ягідний пиріг, всі дуже на нього чекали».

Не обійшлось на багатолюдному фестивальному дійстві без веселих співів та танців. На сцені фестивалю звучала пісня за піснею у виконанні аматорських колективів. Музичним подарунком для учасників свята став виступ гурту «Тріода». А завершило святкування урочисте запалювання ватри та співанки, які ще довго лунали біля урочистого вогню.

Ірина Пискур

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS