Новини
Спорт

Новий майданчик для міні-футболу з’явився у хмельницькій гімназії №1

Замість старого спортивного майданчика з травою – новий зі штучним покриттям, який можна використовувати протягом всього року. У хмельницькій гімназії №1 на появу цього об’єкта чекали давно, вперше озвучили ж свою мрію учні закладу рівно рік тому на започаткованому тут Дні мрій. 

«Це третій майданчик, який ми відкрили протягом цього року. Вартість об’єкта – трохи менше ніж півтора мільйона гривень. Він типовий для міні-футболу: покриття, ворота, розмітка. Така була мрія учнів, з якими ми зустрілися тут 4 вересня 2018 року. Все тут було у жахливому стані. Загалом діти тоді озвучили багато мрій. Але ця була матеріальна і така, яку можна втілити», – відзначив міський голова Олександр Симчишин.

За словами директора гімназії №1 Святослава Ратушняка, у закладі велика кількість дітей мають досягнення у спорті. Чимало учнів захоплюються саме футболом.

«Майданчик якісний, його розміри 35х17 метрів. Тут не китайська, а турецька трава. Надійна огорожа», – розповів Святослав Ратушняк.

У майбутньому на майданчику можна буде влаштовувати не лише спортивні, а й розважальні заходи, вважає вчитель фізкультури Сергій Змитрович.

«Тут зручно проводити також естафети для молодших класів «Тато, мама, ти і я». Покриття пристосоване і для зими», – каже педагог.

У міській раді не виключають зведення на території гімназії №1 ще одного спортивного об’єкта – баскетбольно-волейбольного майданчика зі спеціальним безпечним покриттям. Утім, у разі його зведення, у гімназії може не лишитися місця для проведення масових заходів.

За словами Олександра Симчишина, протягом останніх 4 років у Хмельницькому відкрили 22 нових спортивних майданчики. На часі оновлення таких об’єктів у НВК №4, ЗОШ №25 та у гімназії №2. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS