Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького замінили старі світильники на енергоощадні лампи

Капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення завершують на вулиці Подільській. Наразі це – одна з багатьох вулиць та провулків Хмельницького, де цього року замінили старі натрієві світильники потужністю 150 Ват на сучасні, світлодіодні лампи, йдеться в сюжеті МТРК “Місто”.

Тепер вся вулиця від Кам’янецької до Свободи для зручності хмельничан яскраво освітлена.

“Об’єкт по вулиці Подільській був розділений на два проєкти: від Кам’янецької до Грушевського, орієнтовна кількість світильників там – 31. А також від Грушевського до Свободи. Тут 28 світильників. Незабаром будемо здавати об’єкт”, – розповідає керівник КП “Міськсвітло” Володимир Пекарський.

Хмельничани зміни відчули. Кажуть, ввечері особливо помітно, як змінюється місто. 

Модернізація системи зовнішнього освітлення в місті триває четвертий рік поспіль. На капремонт ліхтарів на вулиці Подільській витратили 440 тисяч гривень з міського бюджету.

“Цього року завдання фактично виконали. Ця частина міста має сучасне освітлення. Цього року планується оновити ліхтарі на частині вулиці Західно-Окружної. За 5-6 років збираються оновити освітлення на всіх вулицях”, – зазначає міський голова Олександр Симчишин.

Заміна світильників  — суттєва економія для міського бюджету, адже ЛЕД-лампи енергоощадні. Торік завдяки переходу на таке освітлення вдалося зекономити майже 2,5 мільйони гривень.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS