Новини
Кримінал

12 років ув’язнення отримав мешканець Хмельниччини за спробу вбивства поліцейського

Мешканця Полонного, який посягав на життя поліцейського, засуджено до 12 років ув’язнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

“Працівниками прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину 23-річного мешканця м. Полонне, який посягав на життя дільничного офіцера поліції”, – повідомили у прокуратурі.

Під час досудового розслідування встановлено, що 23-річний зловмисник був знайомий з правоохоронцем, якого намагався вбити. Попередньо дільничний проводив перевірку за фактом крадіжки мобільного телефону та викликав чоловіка у відділення поліції для надання пояснень.

У січні минулого року, повертаючись додому після несення служби, у центрі м. Полонне поліцейський помітив чотирьох молодиків, які розпивали алкогольні напої поблизу пам’ятника Лесі Українки. На зауваження щодо розпивання алкоголю у громадському місці та вимогу припинити компанія не відреагувала, а от правопорушник, який уже був знайомий з поліцейським, маючи власну образу, вирішив його вбити.

“Реалізуючи свій злочинний умисел, непомітно для правоохоронця він дістав зі своєї куртки кустарно виготовлений господарський ніж та наніс ним удар в область грудної клітини, ушкодивши легені”, – зазначили у прокуратурі.

Життя поліцейського врятували лише завдяки своєчасно наданій медичній допомозі.

Обвинувачами в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку із виконанням ним службових обов’язків). Вироком Ізяславського районного суду Хмельницької області за принципової позиції сторони обвинувачення засудженому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS