Новини
Події

На Хмельниччині оштрафували двох рибалок

Травнева риболовля для двох чоловіків завершилась вироками Красилівського суду, повідомляє прес-служба апеляційного суду.

“Днями Красилівський районний суд ухвалив два вироки у кримінальних справах про незаконне зайняття рибним промислом (частина 1  статті 249 Кримінального кодексу України). Два жителя району отримали покарання у 1700 грн штрафу. Знаряддя лову і всю добуту рибу суд конфіскував у дохід держави”, – повідомили у суді.

Кримінальні провадження різні, обставини подібні. Рибалили чоловіки у травні цього року саме в період нересту. Ба більше, забороненими знаряддями – саморобними підхватами із сітки. Старший із них добув 73 сріблястих карасі й одного окуня, всього на суму 1258 грн. Молодшому вдалося більше – 289 карасів на суму  4913 грн.

Період заборони на риболовлю  встановило Управління державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області своїм наказом №24-од від 20.03.2019. Табу на знаряддя із сіткоснастевих матеріалів  наклав Кабмін у Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства (Постанова КМУ №1126 від 18.07.1998). Відповідно до Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів (Постанова КМУ №1209 від 21.11.2011) обидва заподіяли істотну шкоду водним живим ресурсам.

У суді чоловіки свою вину визнали і щиро розкаялись.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS