Новини
Суспільство

45-річного чоловіка з Хмельниччини визнали героєм-рятувальником року

Лауреатом Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2019 року” став 45-річний Володимир Уткін з Хмельниччини. Як повідомили у прес-службі ДСНС області, чоловік врятував двох тонучих хлопчаків із вкритої кригою водойми.

Збираючись вранці 2 січня на заздалегідь спланований прийом до місцевої амбулаторії, 45-річний Володимир Уткін з Хмельниччини навіть уявити не міг, що всього за пару годин стане справжнім янголом-охоронцем для двох братів, які вирішили скоротити дорогу та перейти по кризі замерзлу річку.

“Йшов до лікаря перевірити здоров’я, а опинився…. на скутою кригою водоймі, рятуючи двох тонучих хлопчаків. Це саме той випадок, коли власне здоров’я та життя стає другорядним у порівнянні зі смертельною загрозою, яка нависла над чужими дітьми”, – кажуть рятувальники.

Тож, за свій вчинок рятівник цілком заслужено потрапляє до нашої когорти Героїв-рятувальників 2019 року!

Зазначимо, що організатором акції “Герой-рятувальник року” є Державна служба України з надзвичайних ситуацій. За мету рятувальники поставили перед собою привернути увагу до пересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей та майна в надзвичайних ситуаціях.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS