Новини
Кримінал

Групу осіб, які “вибивали” гроші у підприємця, судитимуть на Хмельниччині

На Хмельниччині судитимуть групу осіб за те, що викрали місцевого підприємця і  “вибивали” з нього гроші. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

“Намагаючись розв’язати корпоративний спір неправомірним способом, 44-річний мешканець Славутського району, залучившись «підтримкою» ще трьох мешканців столиці, вирішив у будь-який спосіб зобов’язати свого опонента виконати цивільно-правові зобов’язання”, – йдеться у повідомленні.

Ще у лютому 2015 року чоловіки вирішили викрасти потерпілого, а для уникнення можливого викриття їх протиправної діяльності представитись працівниками правоохоронних органів.

“Кримінальники прибули на місцевий ринок, де перебував потерпілий, застосовуючи фізичне насильства, силоміць посадили його у свій автомобіль та вивезли за межі м. Славута. Погрожуючи зброєю та із застосуванням насильства, зловмисники змусили чоловіка написати боргові розписки, встановивши строк їх виконання”, – розповіли у прокуратурі.

Утримуючи на території колишнього тваринницького комплексу, потерпілого тривалий час примушували до виконання зобов’язань та погрожували вбивством, а коли побачили, що в його сумці є чимала сума коштів та цінне майно, вирішили заволодіти і ними.

Загалом вартість майна, яким заволоділи спільники, складає понад 300 тис грн.

За клопотанням сторони обвинувачення усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Троє  із них використали своє право на внесення застави.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 355 (примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань) КК України направлено для розгляду до Славутського міськрайонного суду.

Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 4 ст. 187 КК України – позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS