Новини
Культура

У Полонному в старовинному підземеллі обладнають аптеку-музей

Скляний посуд, рештки керамічного та вироби із заліза кінця 18, 19 та 20-го століть знайшли археологи під час досліджень у Полонному, йдеться у сюжеті UA:Поділля. 

Знахідкам присвоїли інвентарні номери. Усього їх 250. Про це розповів археолог Дмитро Тимчук. Він приїхав до Полонного в археологічну експедицію з Кам’янця-Подільського. Розповідає, що у підземеллі, яке знайшли в місті, зроблять аптеку-музей.

“Цей підвал кінця 18 – початку 19 століття. Тут була аптека, ми знайшли багато аптечного посуду, різного приладдя. Можливо, це буде музей-аптека, наші знахідки знадобляться”, – розповів археолог Дмитро Тимчук.

Начальниця відділу культури та туризму Полонської міської ради Тетяна Ярославська розповідає, на знахідку натрапили випадково під час ремонтних робіт.

“Екскаватор натрапив на якесь провалля і цеглу в землі. Повідомили нам, і ми з археологами виявили підземну споруду. Я пам’ятаю ще зі свого дитинства, тут у післявоєнний час була аптека. У нас побутує багато легенд про підземні ходи, які ведуть навіть в інші міста”, – розповіла Тетяна Ярославська. 

Дмитро Тимчук додає, розкопки триватимуть до кінця вересня.

Зазначимо, що у липні відділ  культури та туризму виконавчого комітету Полонської міської ради виграв грант у сумі 250 тисяч гривень у конкурсі «Малі міста – великі враження».

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS