Новини
Суспільство

Екологи запрошують хмельничан до обговорення впливу на довкілля

Відповідно до вимог статті 4 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», оцінювання впливу на довкілля має відбуватися за участю громадськості.

Управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста повідомляє, що 12.09.19 р. за №201972584176 в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля офіційно оприлюднено оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля. Громадськості надано доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля «Капітальний ремонт, розчистка річки Південний Буг та відкритих водовідвідних каналів від вул. Трудової до Східної об’їзної».

Зауваження і пропозиції громадськості слід надсилати до Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної державної адміністрації: 29000, м. Хмельницький, вул. Свободи, 70, тел.: (0382) 65-69-59; e-mail: eko.khm.adm.@ukr.net; контактна особа: Шибецька Валентина Олександрівна.

Громадські слухання відбудуться 10 жовтня 2019 року о 10 годині у приміщенні Хмельницької міської ради (вул. Гагаріна, 3).

Громадське обговорення у процесі оцінки впливу на довкілля проводиться з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

Обговорення починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля. Тривалість процедури – не менше 25-ти і не більше 35 робочих днів.

Усі пропозиції та зауваження громадськості, одержані протягом цього часу, підлягають обов’язковому розгляду. Він здійснюється уповноваженим територіальним органом, а у випадках, визначених частинами третьою і четвертою статті 5 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», – уповноваженим центральним органом.

Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються. У разі ненадання зауважень протягом визначеного терміну, вважається, що зауваження та пропозиції відсутні.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS