Новини
Події

На водоймах Хмельниччини зафіксовано майже два десятки порушень правил рибальства

За десять днів  вересня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. За порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КупАП) інспекторами складено шість протоколів , чотири – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), чотири – ст. 88-1 КУпАП. Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено дев’ять заборонених знарядь лову, загальною довжиною 225 метрів.

У порушників конфісковано 35 кг водних біоресурсів та 13 одиниць заборонених знарядь лову, загальною довжиною 325 метрів. Наклали штрафів на суму 510 грн», – зазначив заступник начальника – начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олег Атаманчук.

До прикладу, третього вересня державні інспектори виявили грубе порушення правил рибальства. На річці Случ, поблизу села Остропіль Старокостянтинівського району,  чоловік полював на рибу забороненим знаряддям лову – ятерем. Порушнику вдалось упіймати вісім карасів сріблястих. Збитки склали 136 грн.

Сьомого вересня рибоохоронці зафіксували вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою. Інцидент стався на річці Південний Буг, у адміністративних межах смт Чорний Острів Хмельницького району. Завдяки оперативній роботі інспекторів, порушник не встиг виловити риби.

Того ж дня рейдова група виявила подібне порушення. Цього разу йшлося про вилов раків недозволеними знаряддями лову – «парасольками», до того ж у період заборони на вилов безхребетних. Задокументували факт на водоймі у мікрорайоні Озерна в Хмельницькому. Проте  інспектори прибули вчасно і запобігли чиненню порушення.

На всіх порушників складені адмінматеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя вилучені до рішення судів.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Довідково:

У Хмельницькій області триває друга линька раків, на їх вилов з 1 серпня по 30 вересня встановлена заборона. За вилов раків у зазначений час на порушника може чекати адміністративна відповідальність, як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів). Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нараховується такса для обчислення розміру відшкодування шкоди за кожного виловленого рака у розмірі 25,5 грн за одну особину.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS