Новини
Події

30 молодиків жорстоко побили студентів у центрі Кам’янця-Подільського

Група з близько 30 молодиків жорстоко побила студентів у центрі Кам’янця-Подільського. Про це повідомляє місцеве видання Vdalo.info.

За інформацією видання, 2 вересня, після навчання шестеро хлопців та четверо дівчат відпочивали у сквері Танкістів в центрі міста. Близько 22:00 до них підійшли молоді люди, які брутальною лайкою почали провокувати конфлікт. Одному з хлопців у грубій формі вони почали закидати, що той схожий на єврея. Це і стало формальною причиною початку бійки. Та сили були не рівні, адже проти шести студентів, один з яких з інвалідністю, вийшло близько 30 осіб. Усі вони були одягнені у спортивну форму та коротко стрижені. 

При собі молодики мали ножі та перцеві балончики. В ході бійки навколо одного зі студентів молодики почали «водити хоровод» та по черзі бити його ногами. При цьому вони викрикували якісь гасла німецькою мовою. Зламані щелепа, ніс та рука, ножове поранення ноги, струс мозку – ось результат таких «танців». В інших хлопців також струс мозку та відбиті нирки.

“Я кілька разів втрачав свідомість. Більшість ударів наносились в голову, – згадує 18-річний студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка, який опинився у жахливому «хороводі», що мало не коштував хлопцю життя. – Друзі розповідали, що самі ж молодики кричали один одному, мовляв досить його бити, він вже не рухається”. 

За словами начальника поліції Юрія Білянського, пише Vdalo.info, свідчення потерпілих студентів не відповідають дійсності. За інформацією, яка наразі є у поліції, конфлікт спровокували самі студенти, які знаходились у стані алкогольного сп’яніння. Виник конфлікт, за його словами, між студентами та двома неповнолітніми, за яких пізніше вже заступилися молодики, що проходили повз. Поліція стверджує, що їх було не більше 10 осіб. Не було, за словами поліції, і ножового поранення, а висновки медиків, які оглянули студентів одразу після побиття, були передчасними. Мова йде, за словами поліції, про легкі тілесні ушкодження.

Також у поліції звернулись до кам’янчан, які могли бути свідками цієї події, з проханням повідомляти деталі, що можуть допомогти слідству.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS