Новини
Суспільство

У Хмельницькому знову хочуть заборонити продаж алкоголю вночі

Хмельницька міська рада планує знову заборонити продаж алкогольних напоїв у нічний час, а також розпиття спиртного на ринках, стадіонах у всіх видах громадського транспорту, у закладах  культури, у ліфтах. Відповідний проект регуляторного акта оприлюднили на сайті міськраді.

Зазначається, що проект розроблений з метою обмеження шкідливого впливу споживання алкогольних напоїв, пропаганди здорового способу життя, посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення.

Пропонується:

  1. Заборонити на території міста Хмельницького продаж пива (крім безалкогольного),

алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових:

1.1.1. з 22.00 години  до 11.00 години в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства).

1.1.2. на розлив для споживання на місці в об’єктах роздрібної торгівлі (крім закладів ресторанного господарства).

1.1.3. в об’єктах торгівлі, розміщених на відстані менше, ніж 50 метрів від територій загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих спортивних шкіл.

 1.1.4. щороку у День знань та оголосити його Днем тверезості.

     1.2. Заборонити споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на ринках, стадіонах, спортивних та дитячих майданчиках, у всіх видах громадського транспорту, у закритих спортивних спорудах, у закладах  культури, охорони здоров’я, у навчальних та освітньо-виховних закладах, у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

      1.3. Продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових проводити за документом, який підтверджує вік покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

      1.4. Визнати такими, що втратили чинність рішення Хмельницької міської ради  № 54 від 08.04.2009 року, № 37 від 27.05.2009 року, № 10 від 22.03.2017 року.

  1. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови В. Гончарука та управління торгівлі.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань соціально-економічного  розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції.

З повним текстом проєкту та аналізом регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному сайті Хмельницької міської ради (розділ «Регуляторна політика»).

Зауваження та пропозиції від населення міста приймаються в письмовій формі протягом одного місяця (30 календарних днів) з дня оприлюднення вищезазначеного проекту та аналізу регуляторного впливу за адресою його розробника: управління торгівлі Хмельницької міської ради, м. Хмельницький, вул. Грушевського, 88, тел.: 65-11-41, електронна адреса – trade@khm.gov.ua.

Нагадаємо, що з квітня 2009 року у Хмельницькому діє обмеження реалізації спиртних напоїв.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS