Новини
Події

У Хмельницькому – свій протест на мосту (ФОТОФАКТ)

Кілька годин тому на одному з мостів Хмельницького невідомі влаштували акцію-попередження, вивісивши на огорожі банер з написом #Ні_Капітуляції.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав блогер Василь Камінський:

«Хмельницький сьогодні! Акція-попередження «НІ КАПІТУЛЯЦІЇ!» – від невідомих патріотів:) Той, хто обирає швидкий мир за будь-яку ціну – отримує капітуляцію та російські війська у своєму місті. Адже ворог хоче нашого знищення, а не миру… Ні – Федералізації чи автономії Донбасу. Ні – виборам під дулами окупантів. Так – Україні!»

Нагадаємо, вчора, 18 вересня, один з мостів Києва став «головним героєм» українських новин. Одна із головних автомобільних артерій столиці опинилася під загрозою підриву – колишній військовий заявив про замінування мосту Метро. Після кількагодинної спецоперації чоловіка затримали.

Щодо покарання чоловікові за вчинене, то спочатку йшлося довічне ув’язнення.

“На теперішній час у нас порушене кримінальне провадження за підготовку до терористичного акту. Це, залежно від наслідків, навіть до довічного ув’язнення”, – заявив журналістам під час брифінгу після події начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко.

А вже сьогодні з’явилася інформація про те, що правоохоронні органи не будуть висувати звинувачення у підготовці теракту проти колишнього бійця ССО Олексія Белька. Про це під час брифінгу у четвер, 19 вересня, заявив начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко.

«У прокуратурі вже погоджено підозру… за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ст. 259 (неправдиве повідомлення про мінування)… Звинувачення у підготовці теракту поліція не висуватиме, це узгоджена позиція з прокуратурою», — розповів він.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що подає разом з командиром і бійцями КОРД, які брали участь у затриманні Белька, клопотання щодо мінімального покарання і взяття на поруки.

Фото – Василя Камінського.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS