Новини
Кримінал

Хмельницький апеляційний суд виніс вирок у справі щодо замаху на вбивство поліцейського

Ізяславський районний суд визнав винним обвинуваченого у закінченому замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків (стаття 348 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі. Крім того, суд стягнув з нього на користь потерпілого понад 300 тисяч гривень моральної і матеріальної шкоди.

За повідомленням Хмельницького апеляційного суду, ввечері дев’ятого січня 2018 року у Полонному потерпілий – офіцер поліції – повертався зі служби в цивільному одязі. Біля пам’ятника Лесі Українки компанія молодих людей розпивала алкоголь. Дільничний зробив зауваження, у відповідь – 32-річний полончанин, який знав поліцейського (свого часу займався з ним у спортивній секції, а згодом став фігурантом справи про крадіжку мобільного, інформацію щодо якої той перевіряв), попросив відійти з ним убік. Вже наодинці почав агресивно поводитися та погрожувати вбивством. Коли ж офіцер попередив, що викличе поліцію, і дістав телефон, обвинувачений вдарив його у груди саморобним ножем. Поліцейський дійшов до таксі й поїхав у лікарню.

У суді обвинувачений свою вину визнав, але частково. Пояснив, що наміру вбивати поліцейського не мав, як і претензій до нього: просто хотів поговорити про працевлаштування на службу в поліцію, а офіцер грубо відреагував.

При призначенні покарання суд врахував, що інкримінований злочин є особливо важким, вчинений у стані алкогольного сп’яніння, а також позитивні характеристики обвинуваченого, те, що він не має судимостей, думку потерпілого.

На думку суду, покарання у вигляді позбавлення волі буде справедливим, необхідним і достатнім для виправлення С. та запобігання вчиненню ним нових кримінальних правопорушень», – констатує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS