Новини
Інфраструктура

Нові велопарковки Хмельницького: де і скільки

Минулого тижня біля школи мистецтв, що на майдані Незалежності? встановили велопарковку. П’ять паркомісць розмістили таким чином, що вони можуть вміщувати до 10 транспортних засобів.

«Люди часто хочуть їздити велосипедом – на роботу, в магазин, в інших справах, але їм нема де його залишити. Тому вони змушені паркуватися біля дерев, стовпів. Це і неестетично, і небезпечно», – коментує голова ГО «Критична маса» Віталій Поліщук.

Нові парковки не лише зручні, а й безпечні, переконує Віталій. Вони П-подібні, через що – практичніші, адже дозволяють кріпити велосипед за раму, а не за колесо.

Такі ж велопарковки встановили ще у трьох місцях: біля Хмельницької міської ради, біля філармонії та музичного училища. Металеві стійки для велопарковок надала «Нова пошта». Встановлюють їх за кошти з міського бюджету. Загалом цього року планують встановити тисячу нових парковок для велосипедів у різних куточках Хмельницького.

«Тисяча велопарковок – це суттєвий подарунок. Ми будемо мати вже близько двох тисяч велопарковок по всьому місту. Це означає, що велоспільнота, учасники велоруху матимуть змогу зручно паркуватися», – каже Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Очільник міста такою співпрацею задоволений та переконує, що це не останній спільний проект соціального спрямування. І сподівається, що наступного року містяни побачать інші спільні соціально-спортивні проекти.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

 

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS