Новини
Події

Масштабна торф’яна пожежа спалахнула на Хмельниччині

У Волочиському районі вогнеборці приборкали масштабну торф’яну пожежу, врятувавши навколишні села від вогню. Про це повідомляє прес-служба ДСНС області.

Зазначається, 23 вересня об 11:30 на пункт зв’язку Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про торф’яну пожежу, що виникла  на відкритій місцевості між населеними пунктами Іванівці та Гарнишівка Волочиського району.

Негайно до місця виклику прибув черговий караул 9 Державної пожежно-рятувальної частини. Обстеживши територію, вогнеборці встановили, що торф горить окремими осередками на загальній площі близько 1 га. 

“Процес гасіння ускладнювало значне розгалуження осередків пожежі. Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців, від пожежі та їдкого диму було врятовано 3 населених пункти, а саме села Гарнишівка, Іванівка та Маначин, а також не допущено перекидання вогню на поряд розташовані кукурудзяні поля Подільської зернової компанії”, – йдеться у повідомленні. 

Бійцям вдалось загасити пожежу о 12:45. До гасіння також залучалась місцева пожежна команда села Гарнишівка. Ймовірно, причиною пожежі стала необережність громадян у поводженні з вогнем. Під час пожежі ніхто не постраждав.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS