Новини
Кримінал

Шахрай “розвів” мешканців Хмельницького на 2,5 млн грн

За шахрайство в особливо великих розмірах хмельничанина засудили до 6 років ув’язнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Зазначається, що 31-річний чоловік у 2015 році заволодів 2,5 млн грн мешканців м. Хмельницького.

“Шахрай ошукав одного чоловіка на 1,7 млн грн, а подружжя хмельничан майже на 800 тис грн. Аби створити враження «надійного та вигідного партнера», він демонстрував «своїм клієнтам» наявність валюти та провів кілька операцій по її обміну, до того ж за курсом, значно нижчим від ринкового”, – йдеться у повідомленні.

Під приводом обміну валюти чоловік заволодів коштами потерпілих та обіцяв за кілька днів їх повернути. Жодних намірів повертати гроші не мав, так як і не мав реальної можливості здійснити обмін валюти.

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та повторно) КК України.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Окрім того, на користь потерпілих стягнуто 2,5 млн грн матеріальної шкоди.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS