Новини
Офіційно

На Хмельницькій АЕС ремонтуватимуть другий енергоблок

З 27 вересня по 18 листопада 2019 року на другому енергоблоці Хмельницької АЕС заплановане здійснення середнього планово-попереджувального ремонту (ППР).

У рамках ППР ремонтуватимуть реактор та генератор; тепломеханічне та  електричне обладнання, а також обладнання теплової автоматики та вимірювання.

Під час ремонту здійснюватимуться відповідні роботи з ядерним паливом, ремонт каналів систем безпеки. Контрольно-профілактичні роботи проводитимуться на системі попереднього напруження захисної оболонки.

Заплановано провести капітальний ремонт парогенератора, головного циркуляційного насоса, гідроємностей системи аварійного охолодження, циліндра низького тиску, підігрівачів високого тиску, циркуляційного насоса, арматури реакторного та турбінного відділень.

Протягом ППР здійснюватиметься експлуатаційний контроль металу обладнання і трубопроводів, роботи з проведення технічного огляду обладнання і трубопроводів.

За словами начальника відділу планування і проведення ремонту ВП ХАЕС Івана Микитенка, у рамках ППР-2019 на другому енергоблоці здійснюватимуться також роботи із реконструкції та модернізації. Зокрема, йдеться про п’ять заходів, направлених на виконання Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки і продовження термінів експлуатації обладнання.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS