Новини
Культура

«Доки світло не згасне назавжди»: Макс Кідрук презентував свою книгу у Хмельницькому

Український Стівен Кінг Макс Кідрук розповів хмельничанам про свій новий роман із назвою «Доки світло не згасне назавжди». Письменник створював його, надихнувшись трагічною історією відомого американського футболіста Аарона Ернандеса, засудженого за подвійне вбивство до довічного ув’язнення. Роман містить дві складові: соціально-драматичну та фантастичну.

Твір розповідає про двох сестер Руту та Індію, у житті яких все змінюється після загибелі нареченого однієї з них. До книги знятий буктрейлер, де використані кадри колись квітучого сирійського міста Хомс, розбомбленого російською авіацією. Руїни спустошеного міста-мільйонника Макс Кідрук вирішив показати зовсім не тому, що у романі йдеться про ці події. А радше як відображення снів однієї з героїнь.

Фантастична складова, за словами письменника, пов’язана з тим, що людський мозок не має прямого доступу до реальності. Він – швидше матриця, яка відображає симуляцію цієї реальності на основі сигналів від органів чуття.

Наші органи чуття надзвичайно недосконалі. Наші очі отримують найбільше інформації з видимої частини спектру. Але не бачать інфрачервоного випромінювання. Наші вуха налаштовані на звуки з певного діапазону частот. Тому що саме цей діапазон давав найкращу еволюційну перевагу. А відтак ми сприймаємо лише одну частину реальності.»,  – розповідає автор роману.

Доки світло не згасне назавжди» – книга з доповненою реальністю. Завантаживши спеціально розроблений мобільний додаток, читачі зможуть дізнаватися про сховані сюжетні відгалуження. Наче подивитися на події дещо під іншим кутом зору.

Заховавши певні фрагменти, можна зробити структуру роману по-справжньому нелінійною, деревоподібною. Чому ми не можемо ввести ці фрагменти просто у текст? Тому що вони завеликі для зносок. І у тексті вони би гальмували читання», – пояснює Макс Кідрук.

Письменник зізнався: у найближчі два роки чекати від нього нових романів не варто. Адже він занурюється у роботу над новим амбітним проектом – трилогією «Нові темні віки» на тему ймовірної колонізації Марсу.

Разом із Максом Кідруком свою книгу презентував і хмельничанин Юрій Даценко. У його гостросюжетному  романі «Паска для різника» події розгортають у Проскурові часів Російської імперії. Це перша видана книга Юрія Даценка. Раніше письменника знали більше як мандрівника та історичного реконструктора.  Видати роман «Паска для різника» хмельничанину порадив Макс Кідрук. За жанром це детектив з таємничими вбивствами, які розслідує головний герой книги – єврейський лікар Яків Ровнєр.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS