Новини
Події

Партнери ВАО АЕС завершили перевірку Хмельницької АЕС

З 13 по 27 вересня цього року на Хмельницькій АЕС було здійснено партнерську перевірку Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). У складі команди експертів були представники з десяти країн Атлантського, Паризького, Московського і Токійського центрів ВАО АЕС.

Протягом двох тижнів міжнародні експерти перевіряли ХАЕС за напрямками: організація і адміністрація, експлуатація, інженерна підтримка, радіаційний захист, технічне обслуговування і ремонт, підготовка персоналу, інженерно-технічне забезпечення, хімія, протипожежний захист, досвід експлуатації, протиаварійна готовність.

У рамках програми партнерської перевірки було здійснено обходи робочих місць та об’єктів атомної станції, проведено спостереження та інтерв’ю з персоналом за основними напрямками діяльності.

Під час підсумкової наради експерти поділилися напрацюваннями, зазначивши, що основне завдання партнерської перевірки – покращення ефективності ядерної галузі, і підвищення безпеки атомних електростанцій, зокрема.

Підсумовуючи результати партнерської перевірки, генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко зауважив:

За результатами роботи експертів з’явилися рекомендації, які допоможуть вдосконалити роботу ХАЕС, а ядерне співтовариство візьме до уваги наш досвід».

У попередньому звіті за результатами партнерської перевірки ВАО АЕС визначено галузі діяльності атомної станції, де слід докласти зусиль для приведення їх у відповідність до кращої світової практики, а також сильні сторони в роботі підприємства, які в подальшому будуть представлені світовому атомному співтовариству для вивчення та застосування на інших майданчиках.

 

 

 

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS