Новини
Кримінал

Жителя Хмельницької області майже три роки тримали в трудовому рабстві

Поліція звільнила з трудового рабства жителя Хмельницької області. Упродовж майже трьох років 34-річного чоловіка утримувала в своєму господарстві родина з Буринського району, що на Сумщині. За важку працю він не отримував ані копійки, повідомляє прес-служба поліції області.

Правоохоронці з’ясували, що родом чоловік із Хмельницької області. Історія його поніверянь розпочалась ще у 2016 році, коли він в пошуках роботи приїхав на заробітки в Київ. На залізничному вокзалі до нього підійшла жінка і запропонувала тимчасову роботу у неї вдома і з пристойною оплатою. Той погодився. А по приїзду в заробітчанина відібрали документи і змусили важко працювати. Про ніякі гроші мова вже потім не йшла.

З слів чоловіка, через деякий час в гості до його «роботодавці» приїхала мати з Сумщини і повертаючись додому, забрала його із собою. Так потерпілий потрапив до іншої родини. Жив у селі. І також безправний. Працював і на «господарів» і на їхніх знайомих. Всі зароблені гроші в нього відбирали, дії контролювали.

“Врятував його випадок. Чоловіка послали купити щось в магазині. По дорозі йому стало зле і швидка забрала до лікарні, де йому зробили операцію”, – розповіли поліцейські.

За заявою потерпілого в поліції одразу відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України « Незаконне позбавлення волі» яке в подальшому було перекваліфіковано на ч. 1.ст. 149 КК України “Торгівля людиною або одержання людини вчинені з метою експлуатації»

Під час спілкування з правоохоронцями члени родини, в якій працював чоловік, запевняють, що все було за згодою і за гроші, тож свої дії протиправними не вважають. Поліцейські іншої думки. Жінці, яка привезла потерпілого до свого будинку, вже повідомлено про підозру за ст. 149 КК України «Торгівля людьми».

Що стосується самого заявника, він перебуває на обстеженні в одному з лікувальних закладів Сум. Після чого повернеться на батьківщину, де його очікують рідні.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS