Новини
ДТП

У Шепетівці судитимуть 22-річного хлопця за п’яну ДТП з потерпілим

Перед Шепетівським судом постане обвинувачений у п’яному кермуванні і наїзді на пішохода. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

“За версією досудового слідства, о 2.30 ночі 29 квітня цього року в с. Чотирбоки Шепетівського району  22-річний чоловік нетверезим їхав по зустрічній смузі та біля місцевого ставка наїхав на однолітка-пішохода, що був на проїжджій частині дороги. Внаслідок ДТП потерпілий отримав травму середнього ступеня тяжкості”, – йдеться у повідомленні.

Як вважає слідство, водій порушив одразу 8 пунктів Правил дорожнього руху України, у тому числі, заборону керувати транспортом у стані алкогольного сп’яніння та можливість виїзду на смугу зустрічного руху лише для обгону чи об’їзду перешкоди або зупинки чи стоянки транспорту в дозволених випадках.

Тож дії обвинуваченого правоохоронці кваліфікували як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (частина 1 статті 286 Кримінального кодексу України).

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS