Новини
Події

Депутати Кам’янець-Подільської міської ради закликають Президента не здавати національні інтереси України

Сьогодні за ініціативою ветеранів та членів АТО та окремих депутатів була скликана позачергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради. На ній розглянули одне питання – звернення до Президента України та Голови Верховної Ради щодо недопущення капітуляції України у російсько-українській війні.

У листі до керівників держави йдеться про те, що документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи в Мінську з реалізації «формули Штайнмаєра», є неприхованою здачею національних інтересів. Депутати закликають захищати невіддільне суверенне право України на відновлення і збереження територіальної цілісності в межах міжнародно визнаного державного кордону, а також просять Верховну Раду не підтримувати нову редакцію закону України щодо особливого статусу Донбасу і узаконення проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях.

Вимоги до президента були підтримані всіма присутніми депутатами.

У зверненні, зокрема, йшлося:

  1. За жодних умов не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям ні за т. зв. формулою Штайнмаєра, ні шляхом внесення змін до законодавства України.
  2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.
  3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації та перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.
  4. Запровадити реальний, а не «фейковий», як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.
  5. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.
  6. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS