Новини
Події

Хмельницьку АЕС відвідали закордонні виробники турбогенераторів

Представники компанії Dongfang Electrical Machinery  Co (DFEM)  (Китай) та ВАТ «Свертас Груп» (Литва), які спеціалізуються на виробництві турбогенераторів, оглянули турбогенератор першого енергоблока, взяли участь у технічній нараді із фахівцями ХАЕС та презентували свої проекти турбогенераторів.

Під час наради генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко повідомив, що зараз атомна електростанція перебуває у режимі теплового навантаження. Зокрема, перший енергоблок ХАЕС працює на рівні 3,5-4% теплової потужності для забезпечення  потреб проммайданчика та міста.

Керівник енергопідприємства розповів про роботи, здійснені на першому енергоблоці в рамках продовження терміну експлуатації, і зазначив, що під час пускових операцій був пошкоджений генератор.

Доповідь начальника електроцеху ВП ХАЕС Вячеслава Семенова стосувалася технічних характеристик турбогенераторів, які встановлені на атомній електростанції. Керівник підрозділу зазначив, що вони були  модернізовані із залученням фахівців французької компанії Alstom. У 2004 році модернізацію було проведено на другому енергоблоці ХАЕС, а в 2010-му – на першому.

Гості представили свої моделі турбогенераторів різних поколінь та обговорили можливості співпраці.

 

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS