Новини
Події

На Хмельниччині почали діяти нові реквізити рахунків для зарахування надходжень до бюджету

Із набранням чинності п’ятого серпня 2019 року постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні», з першого жовтня 2019 року почали діяти нові рахунки для зарахування податків, зборів та інших надходжень до державного бюджету відповідно до стандарту IBAN (29 літерно-цифрових символів).

Хмельницький рибоохоронний патруль повідомляє, що з першого до 31 жовтня 2019 року триватиме перехідний період, упродовж якого активними для зарахування одночасно будуть старі й нові, за стандартом IBAN, рахунки.

З першого листопада 2019 року у постійному режимі діятимуть лише нові рахунки за стандартами IBAN.

У зв’язкуз цим, реквізити оплати адміністративних штрафів та реквізити сплати шкоди, завданої рибному господарству, змінені з першого жовтня 2019 року.

Довідково:

IBAN – це міжнародний стандарт номера банківського рахунку, розроблений Міжнародною організацією зі стандартизації і Європейським комітетом банківських стандартів. Це міжнародний номер рахунку одержувача грошей, його ще називають IBAN code.

Запровадження IBAN зумовлене врегулюванням банківських переказів між країнами ЄС та Україною.

Застосування IBAN буде обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів і в національній, і в іноземних валютах, зокрема під час транскордонних переказів. Тобто усі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

За першими двома літерам одразу можливо розпізнати країну-учасника розрахунку (UA – Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS