Новини
Суспільство

У Славутській ОТГ хочуть зустрітися з міністеркою розвитку громад та територій

До міського голови Славути Василя Сидора  звернулись мешканці будинків, відключених від мереж централізованого опалення.

З’ясувалося,   що причиною відключення будинків за адресою Ізяславська, 3 та Садова, 1 стало  набрання чинності ДБН В.2.5.-20:2018 «Газопостачання», якими дозволено розміщувати газові котли в індивідуальних житлових будинках та багатоквартирних житлових будинках лише до трьох поверхів.

Не отримавши технічних умов на встановлення газових котлів для індивідуального опалення, люди вимагали скликати нараду щодо вирішення цього питання.

Внаслідок обговорення проблеми з представниками Славутського РЕМ, Славутської філії ПАТ «Хмельницькгаз», юридичної служби, спеціалістів та жителів будинків було підготовлено лист щодо надання дозволу на виготовлення технічних умов і встановлення індивідуального опалення в квартирах будинків, які відключили.

Учасники наради вважають, що ненадання дозволу на встановлення індивідуального опалення – це штучно створена урядом проблема, яку в жодному разі не підтримують ні органи місцевого самоврядування, ні заявники. Вони переконані, що до законодавства потрібно внести зміни, за якими  норми ДБН В.2.5.-20:2018 «Газопостачання» поширюватимуться лише на житловий фонд до 2019 року.

Міський голова телефоном звернувся до Народного депутата Олексія Жмеренецького з проханням організувати зустріч представників органів місцевого самоврядування Славути з міністеркою розвитку громад та територій України Альоною Бабак та іншими сторонами, зацікавленими у вирішенні цих питань. Після завершення наради адресатам було направлено відповідні листи.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS