Новини
Бізнес

У Хмельницькому мітингують підприємці через новий закон для ФОПів

У Хмельницькому сьогодні, 7 жовтня, 32 приватних підприємці малого та середнього бізнесу зібралися на акцію протесту на майдані Незалежності. Про це повідомляє UA: Поділля на сторінці у Фейсбуці.

Зазначається, основна мета акції – звернутися до Президента України Володимира Зеленського з вимогою накласти вето на законопроект щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Нагадаємо, 10 вересня народні депутати проголосували за пакет законів про використання касових апаратів (РРО) у торгівлі – для фізосіб-підприємців з оборотом до 1 мільйона гривень на рік встановлюється перехідний період до 2021 року.

Автори законопроєктів розраховують на кращий облік доходів підприємців, що користуються перевагами спрощеного оподаткування, виведення з тіні великих та середніх торговельних компаній, які зловживають спрощеною системою, а також хочуть залучити покупців до фіксації порушень при розрахунках у сфері торгівлі та послуг.

Депутати дозволили бізнесменам застосовувати програмні засоби реєстрування операцій, а також підвищили штрафи за порушення у використанні РРО і узаконили так званий “кешбек” – можливість покупця поскаржитися до контрольних органів щодо невидачі чеку чи його невідповідності вимогам закону і отримати винагороду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS