Новини
Спорт

Стронгмени зі всієї країни встановили новий рекорд у Кам’янці-Подільському

У Кам’янці-Подільському 10 стронгменів із різних регіонів України разом підняли 3 тонни 225 кілограмів. 

Команду спортсменів з Хмельницької, Київської, Закарпатської та Миколаївської областей зібрали відомий силач, володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк та президент Федерації стронгмену України телеведучий Сергій Конюшок.

Після подання заявки від силачів представники Національного Реєстру Рекордів підтвердили:  подібний рекорд в Україні раніше не фіксувався. 

«Стронгмени самі напередодні вирішили, що здатні взяти таку вагу. Хоча вона була дещо позамежна. Загалом кожен з них може підняти стільки, але складність полягала саме у синхронному піднятті, роботі у команді. Тому що при підйомі вантажу командою немає синергетичного ефекту (коли при взаємодії двох або більше факторів їхня дія суттєво переважає ефект кожного окремого компонента – авт.»), – прокоментував експерт Національного Реєстру Рекордів Павло Горішевський.

Вантаж розмістили на спеціально змонтованій залізній платформі, на яку поклали 112 двадцятип’яти-кілограмових мішків з цементом. Разом із платформою вага становила 3 225 кілограмів. Це на 25 кілограмів більше, ніж спочатку задекларували силачі. Рекорд офіційно зафіксував експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський. 

Новий рекорд встановлено у Кам'янці Подільському! 10 стронгменів підняли вагу 3 тонни 225 кілограмів!!!

Опубліковано Pavlo Gorishevskyy Пʼятниця, 4 жовтня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS