Новини
Здоров’я

Дві школи на Хмельниччині закрили на карантин через менінгіт

У двох школах на Хмельниччині оголошено карантин, повідомляє “Є”.

Зазначається, що сьогодні, 8 жовтня, у Дунаївцях дві школи (№1 та №3) закрили через менінгіт, на який захворіло четверо школярів.

Загалом, за останні тижні в районі зафіксовано шість випадків захворюваності на цю небезпечну недугу. Двоє дорослих захворіли на менінгіт в одному із сіл Дунаєвецького району. Діти наразі госпіталізовані до Хмельницької інфекційної лікарні. 

“Навчання у школах, у яких навчалися ці учні, призупинене на тиждень. Там проводитиметься дезінфекція приміщення, яка включає вологе прибирання з спецзасобами та провітрювання. Навчання у двох інших школах – №2 та №4 триває”, – розповіла завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяна Федак.

Станом на 8 жовтня, у Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває дев’ятеро людей, яким поставили попередній діагноз – менінгіт. Про це повідомила заступник головного лікаря медуставнови Нінель Марцонь.

«З усіх захворілих – один дорослий, вісім дітей. Четверо дітей з Дунаївців, всі інші – з Хмельницького. Попередні діагнози хворих – ентеровірусні менінгіти. Стан пацієнтів середнього ступеня важкості. Двоє дітей перебувають в реанімації», – розповіла Нінель Зільфредівна.

Зазначимо. що менінгіт – це запалення захисних оболонок головного або спинного мозку людини. Менінгіт становить небезпеку для життя людини; тому це захворювання класифікується як невідкладний стан.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS