Новини
Події

Упродовж тижня на Хмельниччині вилучили 150 кг незаконно добутої риби

У період із 1 до 8 жовтня 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що за цей час складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, чотири – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та чотири – за ч. 1 ст. 88-1КУпАП. Оформлено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 2 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 150 кг водних біоресурсів та 13 од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 340 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 422 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, другого жовтня викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Південний Буг, у межах смт Летичів Летичівського району. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома екранами. Порушник виловив 14 екз. плітки, 2 екз. окуня, 1 екз. карася сріблястого та 1 екз. червонопірки. Збитки, завдані водним біоресурсам, складають 1 309 грн. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушень.

У той же день рейдові групи виявили продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували в смт Нова Ушиця, м. Дунаївці та смт Летичів. Інспектори вилучили 175 кг риби та 5 кг раків.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 188-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до правоохоронних органів за місцями скоєння правопорушень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS