Новини
Суспільство

Хмельницькі депутати можуть узаконити скандальну забудову

Відповідний проєкт рішення – у переліку питань порядку денного сьогоднішньої сесії. Йдеться про земельну ділянку на вулиці Прибузькій, 5/1, де нині зводять багатоквартирний житлово-торговельний комплекс.  Активісти громадської організації «Рада Реформ Хмельниччини» Альона Береза та Людмила Казімірова повідомили: попри те, що у 2015 році ця територія була внесена до переліку земельних ділянок під забудову, у містобудівних документах  вона досі фігурує, як зелена зона.

«До сьогодні жоден суд своїм рішенням не призвів до того, що за адресою Прибузька, 5/1  змінене цільове призначення. Цьогоріч на засіданні комісії з містобудування та земельних відносин депутат – засновник підприємства, яке є генеральним підрядником на цьому об’єкті, попри конфлікт інтересів, вніс це питання у порядок денний. Відображення тієї пропозиції – проєкт рішення №57, який у порядку денному нинішньої сесії сесії», – зазначила співголова ГО «Рада Реформ Хмельниччини» Альона Береза.

У зауваженнях до цього проєкту рішення управління архітектури, містобудування та земельних ресурсів відзначило: ця земельна ділянка розташована у зоні зелених насаджень загального користування. Тому її  використання для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами розважальної та торгово-спортивної інфраструктури не передбачене. Окрім того,  є висновок юридичного відділу міської ради. У ньому посилаються на план зонування, до якого жодних змін внесено також не було.

Це ж питання підіймалося на громадських слуханнях щодо оновлення генерального плану у 2018 році.

«Саме завдяки цій ділянці ми і виявили, що графічна частина до проєкту корегування генплану була замінена. А сьогодні просто банальним рішенням сесії хочуть змінити і цільове призначення. Якщо є якесь бажання відкорегувати генплан, це має бути зроблено відповідно до чинного законодавства. Має оновлюватися містобудівна документація, а не просто вноситися певними точковими рішеннями», – вважає Альона Береза.

Зміни щодо цільового призначення інших земельних ділянок передбачені також проєктами рішень, що у порядку денному сесії слухатимуться під номерами  56, 66, 68. Про неможливість таких змін громадські активісти хочуть нагадати депутатам і під час сесії.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS