Новини
Політика

Хмельницькі депутати виступили проти формули Штайнмаєра

Хмельницька міська рада сьогодні, 9 жовтня, під час чергової сесії звернулася до Володимира Зеленського через «формулу Штайнмаєра». Звернення планують направити максимум завтра, повідомляє “Є”.

Хмельницької міської ради депутати прийняли звернення до органів центральної влади щодо недопущення прийняття нової редакції закону про особливий статус Донбасу й так званої «формули Штайнмаєра». Звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України включили до порядку денного «з голосу» депутатки від фракції ВО «Свобода» Тетяни Калюжної. Проте не обійшлося без доволі гострого й тривалого обговорення місцевими обранцями тексту звернення.

Міський голова Олександр Симчишин запропонував проголосувати за саме звернення, а далі після сесії відредагувати його текст й обговорити включення депутатських пропозицій. Так можна буде надіслати його органам центральної влади максимум завтра.

«Кожного дня гине все більше українських воїнів, в нашу країну вторгся ворог, поділив її, а тепер нам пропонують гібридний мир. Чому ми маємо забувати злочини, які вчинив проти України окупаційний режим?», — наголосила колегам Тетяна Калюжна.

За її словами, у звернені до органів центральної влади місцеві депутати найперше просять Володимира Зеленського припинити прийняття доленосних для України рішень без врахування думки громадськості. Усі патріотичні сили закликають не підтримати нову редакцію закону про особливий статус Донбасу, передбачений «формулою Штайнмаєра».

Фактично первинний текст звернення депутатів міської ради майже не відрізняється від прийнятого обласною радою. Зокрема, у ньому місцеві обранці просять не допустити надання Донбасу особливого статусу, притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства зрадників України, вибори на Донбасі провести лише після його деокупації, запровадити військовий стан на прифронтових територіях.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS