Новини
Здоров’я

Хмельницькому перинатальному центру купили обладнання за 5 млн 300 тис. грн

За 5 млн 300 тис грн апарат ультразвукового дослідження встановили в  Хмельницькому обласному перинатальному центрі. Про це повідомила керівниця цього медичного закладу  Лариса Притуляк. Жінка додає, гроші на придбання взяли з обласного бюджету, йдеться у сюжеті UA: Поділля.

Оксана Балицька 9 років пропрацювала лікаркою ультразвукового дослідження у  Хмельницькому обласному перинатальному центрі. Тепер навчилася, як правильно користуватися апаратом.

“Нам апарат зранку привезли, проходимо навчання з інженером. Зображення кардинально відрізняється від апарату, з яким ми раніше працювали, більше функціональних досліджень. Приміром, автоматично видно вагу плоду”, – каже Оксана Балицька.

Попереднім апаратом користувалися з 2009 року. Він вже був технічно застарілий. Новий – експертного класу.

“На ньому можна буде проводити дослідження як жінок, так і новонароджених дітей. Наприклад, кардіологічне, чого ми раніше не змогли робити”, – каже керівниця перинатального центру Лариса Притуляк.

Вона додає, апарат автоматично підраховує кількість фолікул у гінекологічно хворих та показує об’ємне зображення плоду, чим допоможе на ранніх термінах визначити проблеми, якщо вони є.

Обстеження безкоштовне, такого апарату більше ніде в області немає. Всі жінки з області матимуть доступ до обстеження за скерування лікарів.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS