Новини
Події

Як Раду Поклітару збільшив армію прихильників у Хмельницькому

Днями у нашому місті відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Золоте коло». У його проведенні взяв участь відомий балетмейстер, творець театру «Київ модерн-балет», лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Раду Поклітару.

Передувала відкриттю фестивалю-конкурсу прем’єра вистави «Вій» театру «Київ модерн-балет» в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Старицького. Цією постановкою Раду Поклітару вчергове занурив публіку у стильний мікс музики, хореографії, костюмів, сценічних декорацій і візуальних 3D-спецефектів.

У рамках фестивалю-конкурсу легендарний балетмейстер провів майстер-клас. На прикладі роботи з учасниками зразкового ансамблю сучасного танцю «Колібрі» Городоцького районного будинку маестро показав, як створити хореографічну композицію в умовах творчої свободи. Тож на очах учасників тренінгу народилась хореографічна вистава на пісню культової французької співачки Едіп Піаф «Padam…Padam».

Учасники майстер-класу отримали від балетмейстера нові знання та досвід у царині сучасного танцювального мистецтва, базові навички існування у сценічному просторі та побачили шляхи для вдосконалення власної пластичної виразності. Окрім того на присутніх справили глибоке враження простота, доступність, відкритість визнаного майстра та його бажання поділитися власними вміннями з аматорськими колективами.

На згадку про непересічну подію танцівники зробили світлини з легендою сучасної хореографії.

 

Джерело

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS