Новини
Бізнес

Підприємці Хмельниччини готуються до виходу на європейські ринки

Понад 30 підприємців Хмельницького та області зібралися на бізнес-семінар у Хмельницькому центрі розвитку місцевого самоврядування.

«Ми працюємо на ринку України чотири роки. Актривно розвиваємося, маємо сайт, соцмережі, маркетплейси. Сюди нас привело бажання працювати не лише в Україні, але й за кордоном. Ця програма співробітництва з ЄС дає нам великі можливості», – пояснює свою зацікавленість Сергій Болдецький, власник фірми жіночої білизни Lasland.

Бізнес-семінар організувало представництво ЄС в Україні у співпраці з Міністерством еконмічного розвитку і торгівлі та європейською мережею підприємств.

«Мета нашого заходу донести до підприємців, що участь у таких торговельних виставках у Європейському Союзі є одним із дієвих способів виходу на ринки ЄС, знаходження бізнес-партнерів у Європейському Союзі, і ми будемо знайомити підприємців із такими бізнес-можливостями», – говорить менеджер інформаційної кампанії Представництва ЄС в Україні Станіслав Корольков.

Презентація своєї продукції на європейських та міжнародних виставках – один із перших кроків на шляху до успіху. Анна Авраменко, радниця з питань маркетингу та комунікацій представництва Міжнародної торгової палати в Україні консультує учасників семінару:

«Ви приїздите на виставку, отримуєте інформацію про те, хто з ваших конкурентів себе там презентує, як вони це роблять. Одразу фіксуєте, в чому їхня унікальність, щоб зрозуміти, як бути кращими. Ви розумієте цінову політику: яка має бути фінальна вартість вашого продукту чи послуги для тієї країни».

Хмельницьким підприємцям, які представляють свою продукцію на всеукраїнських та міжнародних виставках, з міського бюджету компенсують 50% вартості участі. Таке рішення депутати міської ради ухвалили у червні. Під час чергової сесії вони також затвердили Положення про конкурсний відбір бізнес-ініціатив і стартапів для реалізації у Хмельницькому.

Детальніше – у сюжеті ТРК Місто.

Європейські перспективи для хмельницького бізнесу

Як вийти на європейський ринок та взяти участь у форумах і виставках в країнах Європейського Союзу — розповіли під час бізнес-семінару хмельницьким підприємцям. В Хмельницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування експерти презентували нові можливості та практичні поради для просування товарів і послуг. В рамках інформаційної кампанії “Будуймо Європу в Україні” учасниками семінару стали понад 30 підприємців з Хмельницького та області. Семінар організувало Представництво ЄС у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Європейською Мережею Підприємств. #Хмельницький, #Представництво_Європейського_Союзу_в_Україні, #малий_і_середній_бізнес, #участь_підприємців_у_торговельних_виставках_ЄС

Опубліковано МТРК "Місто" Пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS