Новини
Суспільство

Понад три тисячі хмельницьких школярів мандрували «Країною професійного вибору»

У Хмельницькій торгово-промисловій палаті створили “Країну професійного вибору”. Тут на 50 локаціях розмістились навчальні заклади, військові структури, підприємці – усі, хто хотів ділитися досвідом та розповідати про тонкощі своєї роботи учням 8-11 класів.

 «Ми займаємося навчанням як дітей, так і дорослих. Тут представлені моделі, які діти можуть втілювати самостійно. Головна наша мета – показати, що компютер і сучасні технології – це не тільки іграшки, це – майбутні професії. За їх допомогою можна не тільки цікаво проводити час, але й у майбутньому заробляти кошти й реалізовувати себе», – говорить  директор компютерної академії ШАГ Віталій Іванов.

Аліна Садова, дизайнерка одягу, спілкувалася зі старшокласниками, розповідаючи про свою професію і те, де її здобути та якими потрібно володіти навичками, щоб бути успішними.

Представляли на заході не лише професії, але й спеціальності навчальних закладів, куди школярі можуть вступити.

«Україна завжди славилась аграрною сферою і ми є єдиним НЗ IV рівня акредитації, який готує фахівців для аграрної галузі. Це спеціальності «Агрономія», «Ветеринарна медицина». Ми привезли окремі експонати, які демонструють нашу практичну підготовку, – розповідає Алім Зеленський, заступник відповідального секретаря приймальної комісії ПДАТУ.

А от Любомир, студент Хмельницького кооперативного торгово-економічного інституту, прийшов презентувати свій навчальний заклад, який вважає найкращим через умови для реалізації студентів у самоврядуванні, різноманітних гуртках, художній самодіяльності.

Перш ніж ознайомитися з Країною професійного вибору, школярі проходили тестування, яке допомагало зорієнтуватися у локаціях та визначити провідні здібності та нахили.

Такий захід регіонального масштабу відбувається щороку, а от локально, по школах і літніх таборах, представники Центру зайнятості проводять профорієнтаційні заходи регулярно. Цього разу захід відвідали понад три тисячі школярів.

«Сьогодні ринок праці сам вибирає потрібні професії. Нині вони визначаються не престижем навчального закладу, де ти навчаєшся, а твоїми здібностями, навичками, які ти можеш винести на ринок», – запевняє Сергій Черешня, директор Хмельницького ОЦЗ.

Детальніше – у сюжеті Першого Подільського.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS