Новини
Культура

Хмельничанам презентували відвертий проект епатажної художниці

11 жовтня в арт-галереї MASLO відбувся вернісаж епатажної україно-іспанської мисткині Ніни Мурашкіної. Поціновувачам сучасного мистецтва художниця представила новий відвертий проект «Lysistrata».

В основі концепції виставки Ніни Мурашкіної – однойменна комедія Аристофана, де головна героїня Лісістрата задля припинення війни між Спартою та Афінами підмовляє місцевих жінок до сексуального страйку.

Всі відтінки пурпурової пристрасті живописних полотен в поєднанні з інтимною тонкістю графічних робіт вдало доповнені скульптурою самої героїні виставки.

Кожна робота – це унікальний жіночий образ з винятковим характером, життєвою роллю й емоціями, які через мистецьке переосмислення творчиня представляє перед глядачем. І хоча всі представлені в експозиції твори об’єднані спільною темою, кожен експонат є окремою історією жінки, яка хоче і варта кохання.

Ніна Мурашкіна у своєму мистецькому висловлюванні презентує світ крізь призму еротизму і закликає своїми роботами не боятися власної чуттєвості. Мисткиня вже встигла завоювати прихильність не тільки в українського глядача – її  виставки проходили в Австрії, Польщі та Китаї.

І хоча нині пані Мурашкіна проживає у Барселоні, вона охоче зголошується зайвий раз стурбувати творчою відвертістю мистецькі кола України. Сама художниця наголошує, що перш за все у цьому проекті вона прагнула показати силу фемінності у боротьбі за дійсно ключові людські цінності – мир та любов.

«Lysistrata» – проект відкритого діалогу з глядачем про силу сексуального зв’язку між чоловіком та жінкою, його мотиваційну компоненту, як основу існування людської цивілізації.

Переглянути виставку «Lysistrata» можна у арт-галереї «MASLO» до 3 листопада.

Увага, експозиція має вікові обмеження 18+.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS